• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Naar de pagina met 4WD campers

Wat voor vervoer raadt u aan tussen Perth en Darwin v.v?

Dat is zonder enige twijfel een 4x4 auto of 4WD camper. Western Australia en de Northern Territory zijn 4WD bestemmingen bij uitstek. Reist u per 4WD dan kunt u tal van prachtige spots bezoeken. Deze zijn niet bereikbaar per 2WD vanwege de geldende wegenrestricties die er voor deze modellen uitstaan. M.a.w, een gewone auto of camper is niet toegestaan op onverharde wegen. Reizende per 2WD camper zult u plekken als het zeer bijzondere Purnululu NP maar ook ondermeer Francois Peron NP, Steep Point, Ningaloo Homestead, Cape Leveque, Millstream Chichester NP, het grootste gedeelte van Karijini NP, etc. aan u voorbij moeten laten gaan. De Gibb River Road met al haar zijtracks behoort dan uiteraard niet tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er tracks welke leiden naar mooie en gering bezochte locaties als Burringurrah NP en de Kennedy Ranges. Ook in de Northern Territory zult u aan plekken voorbij moeten gaan als de Jim Jim Falls en Twin Falls, Umbrawarra Gorge, Waterfall Creek/Gunlom en de onbekende plekken in Litchfield NP (wat betreft laatstgenoemde worden daar maar een beperkt aantal modellen 4WD's toegestaan). En juist alle genoemde voorbeeldplekken behoren tot de absolute hoogtepunten van het traject Perth-Darwin.

Per 2WD camper: uiteraard kunt u het traject ook per 2WD afleggen. Onderweg kunt u hier en daar dan een tour boeken zoals naar Purnululu NP, in Karijini NP, etc. Dit soort tripjes zijn echter over het algemeen verre van goedkoop. Twee voorbeelden: een 45 minuten durende helikoptervlucht boven Purnululu NP begint bij $400.00 per persoon en een dagtour in Karijini NP kost u minimaal $225.00 per persoon. Bovendien zult u dan planmatig te werk moeten gaan als u dit soort trips van tevoren dient vast te leggen. Reist u per 4WD dan heeft u de planning geheel in eigen hand. Weet wel dat als u per 2WD reist, de hele trip ook zeer de moeite waard zal zijn! Er blijven immers nog genoeg mooie plekken en parken over zoals grote delen van Kakadu NP, de Katherine Gorge, Lake Argyle, Hidden Valley NP, Geikie Gorge, Cape Range NP, het Ningaloo Reef, de Shark Bay area, Kalbarri NP, de Wildflower Way (in augustus of september), etc.

Bent u zeer bijtijds met plannen en is uw budget desondanks niet toereikend voor de huur van een 4WD dan zijn wij zijn van mening dat u beter de reis kunt uitstellen zodat u wat langer kunt doorsparen. Niet echt leuk natuurlijk, maar op deze manier zult u later wel het maximale uit uw vakantie gaan halen wanneer u gaat reizen per 4WD camper of 4x4 auto. De auteur van deze tekst heeft zelf 4 keer het traject bereisd, in perioden van 6 tot 8 weken, waarvan 1x per gewone auto en 3x per 4WD en spreekt derhalve uit ruime ervaring.

Naar de pagina met 4WD campers