• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat zijn flex-tarieven?
Deze tarieven hangen nauw samen met vraag en aanbod en de meeste camperleveranciers hanteren deze prijzen om een zo efficiënt mogelijke invulling te geven aan het verhuurschema. Ieder weekend worden de huurprijzen per dag aangepast aan het totale aantal beschikbare campers voor een bepaalde periode. De prijzen worden standaard in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag, Australische tijd, automatisch aangepast door het desbetreffende reserveringssysteem en de door ons gegeven prijzen zijn dan ook altijd geldig tot het eerstvolgende weekend. Ontvangt u de prijsopgave kort voordat de tarieven kunnen worden gewijzigd dan loopt u het risico dat u geen juist prijsbeeld krijgt omdat de flex-tarieven kort erna kunnen worden aangepast. Let wel: dat vindt geautomatiseerd plaats bij de camperleverancier, wij hebben weinig grip op de flex-tarieven. De prijzen kunnen opwaarts bewegen, maar soms ook naar beneden worden bijgesteld als er bijvoorbeeld ergens een overschot aan campers is. Echter, omdat de totale beschikbaarheid naar een bepaalde datum toe altijd zal afnemen worden de prijzen meestal verhoogd i.p.v. verlaagd. Goed om te weten is dat er voor camperhuur op de populairste trajecten in de regel alleen maar prijsstijgingen zijn en geen prijsdalingen. Het gaat dan om de trajecten Sydney-Cairns, Brisbane-Cairns en Perth-Darwin. In het geval van lage beschikbaarheid kan een leverancier ook besluiten om doordeweeks een flex-tarief opwaarts aan te passen.

Het houdt in dat hoe vroeger men een camper boekt, hoe goedkoper men uit zal zijn. Maar ook; hoe dichter men bij de gewenste afhaaldatum zal boeken, hoe lager de beschikbaarheid zal zijn en des te hoger de huurprijs zal gaan uitvallen. Het verschil tussen het laagste (minimaal 6 maanden van tevoren) en het hoogste tarief kan oplopen tot ruim 60%. 

Boekt u een camper tegen een bepaald flex-tarief dan zal dit vanzelfsprekend het tarief zijn waar tegen u straks in Australië zal gaan reizen/huren. Na boeking zal een flex-tarief niet meer kunnen wijzigen. De prijs waar u tegen heeft geboekt is de definitieve huurprijs.

Bestaan er last minute camper aanbiedingen?
Nee, vanwege de flex-tarieven komt dit zelden voor. Het werkt net andersom, want hoe vroeger u een camper vastlegt, hoe goedkoper u uit bent. Lang afwachten en eindeloos rondshoppen levert zelden financieel voordeel omdat de kans zeer groot is dat de flex-tarieven ondertussen (flink) kunnen en/of zullen stijgen. Dit geldt vooral voor de maanden oktober t/m januari.

Bieden jullie ook vliegtickets en accommodatie aan?
Wij bieden naast accommodatie ook geen vliegtickets meer aan. Hier zijn we enkele jaren geleden mee gestopt. De vluchtprijzen waren (zijn) vaak aan veranderingen onderhevig wat zeer veel extra werktijd in beslag nam en dit ten koste ging van ons eigenlijke werk, de camperhuur. Met het loslaten van de vliegtickets hebben wij de kwaliteit van onze service rondom de camperhuur flink kunnen verbeteren en zijn we blij die keuze te hebben gemaakt. Hetzelfde geldt voor accommodatie. 

Kunnen we onze camper of auto op het vliegveld afhalen of inleveren?
Een camper is nooit af te halen op een vliegveld maar op een nabijgelegen depot. Uitzondering zijn de Britz en Maui campers op Tasmanië welke op Hobart Airport kunnen worden afgehaald wat ook geldt voor enkele Apollo modellen. Een klein aantal personenauto’s is wel af te halen en/of in te leveren op een luchthaven.

Kan ik ook een camper afhalen of inleveren in Yulara/Ayers Rock?
Nee, dat is met geen enkel campertype mogelijk. De dichtstbijzijnde plaats met depots is Alice Springs (460 km). Houdt er rekening mee dat de minimale huurperiode van een camper vanuit en/of naar het afgelegen Alice Springs 7 dagen is. Goed om te weten is ook dat er in het Red Centre geen modellen worden verhuurd als de budget Hitop campervan, Hiace campervan, budget Poptop en de ongemarkeerde Hitop campervans.

Is afhalen of inleveren na sluitingstijd van een depot mogelijk?
Het is nooit mogelijk om een camper of auto af te halen na sluitingstijd. Bij de meeste leveranciers dient u een voertuig te hebben opgehaald of ingeleverd voor 4.00 pm of 4.30 pm. Afhalen kan afhankelijk van de verhuurder vanaf 7.30, 8.00, 9.00 of 10.00 uur

Wordt mij een gratis transfer aangeboden naar en vanaf de camperdepots?
In Australië dient u vrijwel altijd op eigen kosten en gelegenheid de rit vanaf de luchthaven of uw accommodatie naar het afhaaldepot te maken. Datzelfde geldt na inlevering van de auto of camper. Alleen bij huur van een Hitop 2/3 berth, Hitop 5 seats en enkele 4WD's zal men de taxikosten van de transfer van de luchthaven (of uw hotel) naar het afhaaldepot vergoeden. Dit geven wij duidelijk aan in een prijsopgave.

Wat is de beste manier om naar een depot te gaan?
Een taxi is de makkelijkste en snelste manier om bij/vanaf een depot te geraken. Taxi's zijn in Australië betaalbaar.

Welke creditcards worden geaccepteerd bij pick up van een camper?
U kunt het resterende bedrag en/of de borg van de camper voldoen met één van de volgende creditcards: MasterCard, Visa, American Express en Diners Club. De laatste wordt beperkt geaccepteerd. Bij betaling van het restbedrag per creditcard (bij het afhalen van de auto of camper) wordt een toeslag berekend: MasterCard en Visa minimaal 1.4%, Diners Club en American Express maximaal 4.5%. Let op; bij huur van een camper in Australië dient u verplicht een creditcard te kunnen tonen bij het afhalen ervan! Een betaling ter plekke met uw eigen bankpas is nooit mogelijk.

Wordt een dagprijs per etmaal berekend?
Een dagprijs van welk voertuigtype ook wordt altijd berekend op basis van kalenderdagen. Huurt u bijvoorbeeld een camper van 1 t/m 21 mei, dan worden er 21 volledige huurdagen berekend. De eerste en laatste huurdag worden altijd als hele dagen berekend, ongeacht het tijdstip waarop u de auto of camper zal afhalen en/of inleveren. Levert u bijvoorbeeld de camper al om 10 uur 's morgens in i.v.m. uw terugvlucht dan dient u de gehele dagprijs voor die dag te voldoen. Deze regel wordt door elke camperleverancier in Australie gehanteerd.

Klopt het dat het voordeliger kan zijn om een camper wat langer in Australie te gaan huren?
Ja, dat is correct. Wilt u bijvoorbeeld 19 of 20 dagen, 33 of 34 dagen of 53 of 54 dagen een camper gaan huren in Australie en heeft u nog een paar dagen speling wat betreft de lengte van uw huurperiode dan is het verstandig om dit aan ons te laten weten bij het indienen van uw aanvraag. Veel camperleveranciers werken met tariefsblokken. Dat houdt in dat de prijzen als volgt zijn verdeeld/worden vastgesteld: 7 t/m 13 dagen, 14 t/m 20 dagen, 21 t/m 34 dagen, 35 t/m 54 dagen, 55 t/m 74 dagen en 75 dagen en meer. Let wel; het is geen vanzelfsprekendheid bij elke camperleverancier maar het komt meer dan eens voor dat het prijsverschil tussen de huurperioden klein is. Het verschil is vooral aanwezig bij de volgende campertypen: budget Hitop, budget Poptop, Hiace campervan, Family Cruiser, de Cheapa modellen, de Apollo modellen, Compact motorhome en Discover motorhome. Het is goed om te weten dat wij het bovenstaande nooit kenbaar maken in een prijsopgave. Dit omdat onze ervaring is dat de meeste reizigers al hun vliegtickets hebben vastgelegd als men op zoek gaat naar een voor hen geschikte camper. M.a.w. is er dan te weinig speelruimte om met de data te kunnen schuiven.

Kan ik tijdens mijn vakantie besluiten om de huur te verlengen of te verkorten?
Het is altijd mogelijk om de huurperiode in te korten, maar het is dan wel goed te weten dat geen enkele verhuurder restitutie van gelden zal toepassen wanneer een voertuig eerder dan de afgesproken datum wordt ingeleverd. Verlenging is zelden mogelijk en dan alleen als het verhuurschema van de verhuurder dit toelaat. Overweegt u ter plekke om de huurperiode te verlengen dan kunt u zich hiervoor het beste rechtstreeks en telefonisch tot de verhuurder richten o.v.v. het noemen van uw boekingsnummer.

Wordt er een bedrag ingehouden als borg bij een standaard eigen risico?
Als u besluit om met een standaard of gedeeltelijk verlaagd eigen risico te gaan reizen wordt er een bedrag op uw creditcard ingehouden ter grootte van het gekozen eigen risico. Heeft u het eigen risico maximaal afgekocht/verlaagd, dan wordt er $100 tot $500 op uw creditcard ingehouden, afhankelijk van het campertype.

Wat is een single vehicle accident?
Dat is een ongeval waarbij alleen uw eigen gehuurde auto of camper betrokken is.
Voorbeelden van een single accident zijn het schampen van een zichtbaar laaghangende boomtak, het aanrijden van een overstekende kangoeroe of ander dier, het rammen van een (lantaarn)paal, het omver rijden van een elektriciteitspaal op een camping (komt regelmatig voor!), het total loss rijden van de auto of camper nadat u in slaap gevallen bent, etc. Let op; is er drank of drugs in het spel, dan zal alle schade op u worden verhaald, ongeacht de hoogte van het gekozen eigen risico! Rijdt u met een 2WD voertuig over onverharde wegen waarvoor altijd restricties gelden, dan zijn bij pech of schade alle kosten voor de rekening van de huurder. Veel single accidents ontstaan als men toch op onverharde wegen gaat rijden en de camper of auto door de losse ondergrond uitbreekt in een bocht.

Hoe is de hulpverlening bij pech onderweg geregeld?
Elke auto of camper wordt verhuurd met een 24 uurs hulp bij pech onderweg verzekering.
Een camperleverancier is altijd aangesloten bij hulpverlenende organisaties als de Australian Automobile Association, de NMRA, RAQ, RACV, etc. Bij wie is afhankelijk waar de bedrijfsnaam van de leverancier is geregistreerd (in welke deelstaat). Bij pech onderweg dient u te bellen met een gratis telefoonnummer welke altijd wordt meegeleverd en/of te vinden is op een sticker op de voorruit van de camper. U kunt er vanuit gaan dat u professioneel zal worden geholpen en dat de hulpverlener melding zal maken richting de camperleverancier van de verstrekte hulp en/of het defect. Bedenk dat na uw eventuele melding de hulpverlening sneller bij u zal zijn in bijvoorbeeld de redelijk dichtbevolkte zuidoosthoek van het land i.t.t. pech op een traject in een afgelegen deel van de Outback. Uit de feedback van onze klandizie vernemen wij zelden dat men onderweg met motorische of mechanische pech te maken had gekregen. Reden is dat men voor betrouwbare merken kiest als Toyota (vrijwel alle Hitop campervans), Ford, Volkswagen of Mercedes.

Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen vergelijkbare campertypen?
Wij hebben zeker invloed op de prijzen, maar de prijzen worden voornamelijk door de camperleveranciers bepaald. U heeft zelf ook invloed op de huurprijs want als u bijvoorbeeld gaat reizen in de maanden december en januari dan betaalt u de hoofdprijs omdat het dan hoogseizoen is. De flex-prijzen voor huurperioden naar of vanuit minder populaire plaatsen als Darwin, Broome en Adelaide liggen meestal op een hoger niveau dan wanneer u zou gaan huren op het meest populaire traject, van Sydney naar Cairns of andersom. Australia Campers biedt een aantal campertypen aan welke heel betaalbaar zijn zoals de budget Hitop, Hiace campervan, Compact motorhome en Hitop 5 seats. Op deze manier hebben velen toch de mogelijkheid om te kunnen gaan reizen voor een acceptabele huurprijs.

Wat betreft oudere en goedkope budget campers is het goed om te weten dat u krijgt waarvoor u betaalt. M.a.w. hoe ouder de camper zal zijn hoe vaker deze is verhuurd en daardoor zullen de gebruikerssporen duidelijk in dit soort campertypen aanwezig zijn. Naar wat wij ter plekke hebben geconstateerd geldt dat vooral voor de volgende campertypen: budget Hitop, budget Poptop, Hiace campervan, Crib budget, low budget campervan, Hippie Hitop, Crib Campa, Deuce 2 berth, Discoverer 5 berth en Compact motorhome. De meeste campertypen zijn gebouwd op een chassis van betrouwbare merken zoals Toyota waardoor de motor bij zelfs de oudere modellen nog van prima kwaliteit is.

Kunt u mij van meerdere campertypen een uitgebreide prijsopgave toesturen?
Nee, dat is niet mogelijk. U kunt van één campertype een vrijblijvende uitgebreide prijsopgave aanvragen hetgeen wordt vermeld in iedere prijsopgave waarin diverse campertypen worden beschreven. Belangrijkste reden hiervoor is dat het uitrekenen van de prijzen bewerkelijk is. Zoals u wellicht al heeft kunnen constateren hanteren wij geen geautomatiseerd prijzensysteem maar worden alle prijzen handmatig berekend. Het is derhalve niet mogelijk om een uitgebreide prijsopgave aan te vragen waarin het eigen risico als zowel standaard, gedeeltelijk verlaagd en geheel verlaagd wordt vermeld. Bij standaard of gedeeltelijk verlaagd eigen risico dienen bepaalde items apart te worden toegevoegd zoals een buitentafel, stoelen, de toeslag voor extra bestuurders, lokale belastingen en de eventuele one way kosten. Soms komt het voor dat u met een totaal verlaagd eigen risico in combinatie met de extra items voordeliger uit bent dan wanneer u met standaard eigen risico zou gaan huren.

Krijg ik korting als ik op 2 trajecten in Australie een camper zou gaan huren?
Ja, er wordt dan een zgn. multiple rental discount gegeven welke in de regel tussen 2% en 5% ligt. Deze korting wordt van de totale huurprijs van de 2e periode afgetrokken. Let wel; een dergelijke korting geldt alleen als u exact hetzelfde campertype zou gaan huren op beide trajecten en u zelf de bestuurder bent. De huurperioden dienen binnen een tijdsbestek van 3 maanden plaats te vinden. Hetzelfde geldt voor huur in zowel Australie als Nieuw Zeeland m.a.w. er volgt alleen een korting als u in beide landen down under exact dezelfde camper zou gaan huren met dezelfde bestuurder(s). In de categorie motorhomes worden veel dezelfde modellen aangeboden in beide landen, wat betreft budget campers is dat stukken minder. In Australie worden bijvoorbeeld andere budget Hitop campervans aangeboden dan in Nieuw Zeeland het geval is. Omdat het uiteenlopende modellen betreft van diverse camperleveranciers zal er geen multiple rental discount van toepassing zijn.

Kan ik echt niet op onverharde wegen gaan rijden met een gewone camper?
Het rijden op de onverharde wegen, de zgn. dirt roads, gravel roads of 4WD tracks, is voornamelijk voorbehouden aan degenen die per 4WD voertuig gaan reizen. Met een 4WD is het toegestaan om te gaan rijden op alle erkende onverharde wegen, restricties daargelaten. Met een 2WD camper of auto is het beperkt toegestaan om onverharde wegen te gaan berijden behalve met 2 typen Hitop campervans welke onbeperkt zijn toegestaan op goed onderhouden gravel roads. Met andere 2WD campertypen is de enige uitzondering als een goede onverharde weg leidt naar een camping of National Park campground. Deze regel verschilt per verhuurder en over het algemeen wordt het rijden op een onverharde weg van maximaal 500 meter tot 12 kilometer in lengte toegestaan. Gaat u toch rijden op een onverharde weg terwijl deze niet leidt naar een kampeerterrein en u krijgt een ongeluk of u rijdt schade, dan valt dit nimmer onder de camperverzekering, simpelweg omdat de regel luidt dat het rijden op onverharde wegen dan is verboden. Dit geldt niet voor de 2 genoemde Hitop campervans. We hebben diverse keren te maken gekregen met reizigers die in zak en as zaten omdat ze vele duizenden dollars aan schadekosten dienden te betalen. Maar daar had men dan ook zelf voor gezorgd door toch tegen de voorwaarden in op een onverharde weg te gaan rijden waar men helemaal niets te zoeken had….

Is het mogelijk om een kinderautostoel voorin een camper te plaatsen?
Dit is maar in enkele modellen mogelijk: in een Cruiser motorhome en Hiace campervan met 3 zitplaatsen. Er zijn in Australië verder geen huurcampers te vinden waarin dat ook mogelijk is. In bovenstaande campers bevindt zich voorin een aansluitingspunt voor een kinderautostoel, achter de midddenzitting. Een kinderautostoel neemt veel ruimte in waardoor met name de bijrijder krap kan zitten. Bent u flink van postuur dan raden wij deze manier van reizen af. Niet echt comfortabel!!

Kan er in een motorhome een campingbedje worden meegeleverd?
Nee, er wordt nooit een dergelijk bedje meegeleverd. U dient zelf voor een bedje te zorgen. Vele reizigers nemen een hun eigen bekende bedje mee vanuit Nederland en meestal is dat een zgn. travel cot. Gaat u lang op reis dan zou u kunnen overwegen om in Australië of Nieuw Zeeland een bedje aan te schaffen. Een kwalitatief goed bedje is al te koop vanaf zo’n $120. Let wel; in de meeste campers is het opzetten/plaatsen van een campingbedje niet goed mogelijk vanwege de beperkte vloerruimte. Campers die zich sowieso niet lenen voor een bedje zijn alle soorten Hitop campervans en campertypen als de Compact motorhome, Apollo 4 berth, Cheapa 4 berth, etc. Is plaatsing op de vloer wel mogelijk dan zal dat in alle gevallen ten koste gaan van uw zit- en/of loopruimte.

Kan ik hardschalen koffers kwijt in een camper?
Neem waar mogelijk geen hardschalen koffer(s) mee, want dit zijn in een camper echte 'sta in de weg attributen' daar deze niet weggeborgen kunnen worden onder de banken. Het is veel beter om zachte en vouwbare tassen mee te nemen. Alleen in enkele grote motorhomes kunnen koffers worden weggeborgen zonder dat u hier last van ondervindt zoals in een Southern Cross 2 berth.

Zijn er goede campings te vinden in de grote steden?
Uiteraard! Vooral in Sydney, Melbourne, Adelaide en Perth liggen enkele goede campings. Houd er wel rekening mee dat de meesten behoorlijk ver van het stadscentrum af liggen.

Mag een camper meegenomen worden op een ferry zoals de ‘Spirit of Tasmania’?
Als u met een gehuurde camper de oversteek wilt maken naar Tasmanië, dan dient u dit altijd bij boeking door te geven. Let wel, niet iedere camperleverancier staat een gehuurd voertuig toe op de ferry. U kunt ook een camper huren op het eiland zelf, zij het beperkt, bij o.a. Britz, Maui en Apollo. In een uitgebreide prijsopgave wordt vermeld of een camper op de ferry als ook op het eiland zelf is toegestaan. Dit zolang u zelf op het aanvraagformulier heeft aangegeven dat u naar Tasmanië wilt reizen.

Kangaroo Island: een veelgestelde vraag is of men de oversteek naar dit eiland van tevoren dient vast te leggen. Reist u in de maanden november t/m februari dan luidt ons antwoord 'ja'. Het is lang niet altijd zo dat de overtochten in deze maanden zijn volgeboekt, dat geldt echter wel voor de meest gunstige en dus populaire vertrektijden. Reist u bijvoorbeeld in januari en denkt u 's morgens om 10 uur de ferry naar Kangaroo Island te kunnen nemen dan is er een redelijk grote kans dat u niet mee kunt op de oversteek. In het slechtste geval blijkt dat ook niet te kunnen op de volgende oversteek waardoor u ongepland enkele uren van uw tijd aan wal staat te verdoen.

Is een camper standaard uitgerust met beddengoed?
Vrijwel elke camper wordt geleverd met beddengoed, d.w.z. kussens, lakens, slaapzakken of dekbed(den), eventueel tegen een kleine meerprijs. Of u dekbedden meekrijgt hangt af van de leverancier en het gekozen campertype.

Bevindt er zich standaard een koelkast in een camper?
In veel modellen bevindt zich een koelkast. Hoe groter het campertype is, hoe groter vaak de koelkast is. De inhoud loopt uiteen van 40 t/m 150 liter. Alleen een aantal budget campers met laag dak beschikt niet over een koelkast maar over een electrische koelbox of een gewone koelbox. De laatste is onderweg te vullen met ijs.

Wat kost de gemiddelde campingovernachting op een plaats met elektra?
Deze vraag wordt ons vaak voorgelegd en ondanks dat we veel kampeerervaring hebben op honderden campings in geheel Australië lopen de prijzen sterk uiteen. Welke prijs er wordt berekend per overnachting hangt sterk van de locatie af. Een camping langs de populaire Shoalhaven Coast zal altijd duurder zijn dan een camping in de minder bezochte gebieden. In de regel kunt u uitgaan van een prijs variërend van $25 tot $35 voor een powered site met 2 personen. Voor elke extra persoon worden kosten berekend welke uiteenlopen van $3 en $12 per p.p.p.n. In het hoogseizoen (december en januari) gelden vanzelfsprekend hogere prijzen dan in andere perioden. Wilt u een goed idee krijgen van de prijzen, bezoek dan op het internet enkele van de honderden websites van commerciële campings.

Is wildkamperen toegestaan?
Nee, wildkamperen is te allen tijde illegaal. Zolang er nergens staat aangegeven dat kamperen is toegestaan is het verboden en dus strafbaar om daar te gaan kamperen of te overnachten. Let er ook op of het een zgn. ‘day use area’ betreft, alwaar u alleen tussen zonsopgang en zonsondergang mag recreëren. Weet dat de boetes hoog zijn voor illegaal kamperen, helemaal als u dat in combinatie doet met het stoken van een kampvuur. Let wel; het is geen vanzelfsprekendheid dat er overal een bord staat, wat vooral geldt bij zgn. private land. Gaat u op zo’n stek kamperen en blijkt het privégrond te zijn, dan kunt u narigheid krijgen met de landeigenaar.

Een goed alternatief voor een overnachting op een parkeerplaats en/of rest area is een National Park campground. Deze liggen uiteraard middenin de natuur en zijn of gratis of u kunt er kamperen tegen een kleine vergoeding (behalve in de staat Victoria).

Zo’n 10% kortingspas op campings, levert dat nou zo veel voordeel op?
Een aantal modellen wordt verhuurd met één of meerdere 10% kortingspassen. Met zo’n pas krijgt de huurder 10% korting op (één van) de vele campings van Big4, Top Tourist Parks en/of Family Parks Australia. Op zich een mooi aanbod, zo’n kortingspas, maar het zet erg weinig financiële zoden aan de dijk. De gemiddelde korting per nacht voor 2 personen zal in de regel zo’n $3.00 tot $5.00 bedragen. Voor dat geld kunt u veel beter regelmatig gaan kamperen op een National Park campground of op een gemeentecamping of een camping welke niet is aangesloten bij bovenstaande ketens. Veel van deze campings doen kwalitatief niet eens zo heel veel onder voor Big4 e.a. En op deze manier bent u pas echt voordeliger uit!

Is een internationaal rijbewijs verplicht en volstaat rijbewijs B?
Nee, een internationaal rijbewijs is niet meer verplicht omdat elk Nederlands rijbewijs tegenwoordig is voorzien van de aanduiding 'driving licence'. De informatie over het internationaal rijbewijs hebben we verkregen van een aantal belangrijke Australische overheidsinstanties. Elke camper, ook de grootste motorhomes, mogen worden bestuurd als men in het bezit is van rijbewijs B. Toch raden we aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen, dit omdat er nog altijd kans is dat de politie er onderweg bij een verkeerscontrole of na een ongeval met uw camper naar kan vragen, zeker in de afgelegen gebieden komt dan meer dan eens voor.

Werkt de wandcontactdoos in een camper ook op een unpowered site?
Nee, hiervoor dient de camper te worden/zijn aangesloten op het electriciteitsnetwerk van een camping. Ook de airconditioning (in motorhomes), verwarming (idem) en magnetron zullen niet werken zonder 240 Volt stroomvoorziening.

Is 240 Volt niet schadelijk voor mijn apparatuur?
Nee, alle Europese apparatuur is bestand tegen voltages van 220 tot 250 Volt. Wij hebben nog nooit van iemand vernomen dat men problemen had met hun apparatuur en ook wij ondervonden tot nu toe nooit voltageproblemen.

Hoe werkt een tweede accu?
Alle campertypen beschikken over een tweede accu. Deze is noodzakelijk als u gaat kamperen op een unpowered site of op een National Park campground. Op zulke plekken zonder elektriciteitsvoorziening draaien de koelkast, binnenverlichting en waterpomp op de tweede accu. Het is aan te raden spaarzaam om te gaan met de binnenverlichting zodat de accu wat langer stroom kan blijven leveren. In de regel gaat een extra accu 14 tot 16 uur mee voordat de energievoorraad op is. Let wel, als de tweede accu op is wil dat niet zegen dat de hoofdaccu van het voertuig ook leeg is!! Deze staat geheel los van de extra accu, welke weer wordt opgeladen zodra u gaat rijden. Tijdens het rijden zelf draait de koelkast op de tweede accu.

Welke leeftijd moet ik hebben om een camper te mogen besturen?
De minimum leeftijd bij de meeste leveranciers is 21 jaar, de maximum leeftijd is veelal 75 jaar. Er zijn enkele typen budget campers waarin het is toegestaan om te rijden vanaf 18 jaar, dit zijn o.a. een Hippie Deluxe en Hippie budget camper.

Zijn jullie aangesloten bij het ANVR en SGR?
Wij zijn wereldwijd actief waardoor een ANVR/SGR lidmaatschap voor ons niet interessant is. Australia Campers is via haar internationale afdeling camperaustralia.com gespecialiseerd in 4WD campers en 84% (2018) van onze totale klandizie komt van buiten de Nederlandse landsgrenzen. Bij ons betaalt een ieder na boeking van een camper een aanbetaling welke varieert van 10% tot 20%, de hoogte is afhankelijk van het campertype. Na het voldoen van de aanbetaling is uw boeking altijd gegarandeerd, ook als bijvoorbeeld ons bedrijf zou ophouden te bestaan. Voor een camperleverancier blijft een geboekte huurperiode namelijk altijd uitstaan, een annulering van uw kant daargelaten. Hoe het restbedrag te betalen: 1) Het restbedrag kan door u worden voldaan via een rechtstreeks uitgevoerde overschrijving naar de camperleverancier of 2) via een overschrijving van het restbedrag naar onze bankrekening waarna wij deze overschrijven naar Australië. Het is daarnaast mogelijk om een restbedrag per creditcard aan ons te voldoen, hiervoor bedraagt de maximale toeslag 3%. U ontvangt een betalingsbevestiging nadat u zelf of wij namens u het restbedrag naar Australië hebben overgeschreven, dit in de vorm van een aangepast boekingsbevestigingsformulier. Deze dient u uit te printen en als betalingsbewijs mee te nemen naar het desbetreffende afhaaldepot.