• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Routeplanning Australie

Kunt u ons ook bijstaan met de routeopzet?

Jazeker, dat is mogelijk. Er wordt dan bij de toezending van uw formulieren alleen in hele grove lijnen informatie verstrekt. Na de camperboeking kunnen we u verder bijstaan met de invulling van uw route. Dit werkt altijd via een telefonische afspraak waarbij maximaal een uur wordt ingepland om u terzijde te staan. Een dergelijke afspraak dient minimaal 2 weken van tevoren te worden aangevraagd. Houd er rekening mee dat er jaarlijks 2 perioden zijn waarin velen telefonisch routeadvies wensen, dat zijn de periode van begin juni tot begin juli en van eind november tot half december. Het is heel belangrijk dat u van tevoren al een route heeft uitgestippeld en u weet wat u wilt gaan zien. Wij krijgen regelmatig met klandizie van doen die zich nog nauwelijks hebben verdiept in hetgeen men wil gaan bereizen, soms slechts enkele weken voor vertrek. Men hoopt dan dat wij hen volledig kunnen bijstaan met de complete route, maar dat is nimmer het geval omdat zoiets minstens enkele uren tijd kost wat ten koste zal gaan van onze dienstverlening richting de overige (internationale) klandizie. Niet voor niets namen in het verleden onze infomiddagen over trajecten als Brisbane-Cairns, Sydney-Brisbane, Darwin-Broome, Alice Springs-Darwin of Adelaide-Sydney met uitloop al gauw 3 uur en drie kwartier in beslag en dat was over het algemeen nog te kort! Het doorlopen van een complete route is daarom niet mogelijk. 

Vaak krijgen wij na boeking de vraag of wij de highlights in de e-mail kunnen zetten welke men niet mag missen. Dit is een moeilijke vraag want het spreekt voor zich dat wat wij interessant vinden, dit automatisch ook voor een ander zo zal zijn. Niet voor niets zijn de Rough Guide of Lonely Planet Australia gids vandaag de dag zo'n 1200 pagina's dik, er valt simpelweg enorm veel te zien en te ontdekken in Oz! Daarnaast heeft elke reiziger natuurlijk andere interesses. Uiteraard ligt het er ook aan wat voor route men wil gaan bereizen. Geeft iemand aan dat men bijvoorbeeld van Sydney naar Adelaide gaat rijden dan zijn er heel wat routes/wegen die tusen beide plaatsen kunnen worden afgelegd! En langs elke route liggen tal van aantrekkelijke locaties waardoor het logischerwijs erg moeilijk is om gewoon 'even' een opsomming te geven van een reeks highlights. 

Wij kunnen u met de meeste routes bijstaan maar er zijn enkele uitzonderingen: het Cape York Peninsula en de Savannah Way/Gulf Track. Het is al lange tijd geleden dat we op deze routes/regio's hebben gereisd waardoor onze kennis niet meer up-to-date is. U kunt echter heel veel informatie op het internet vinden over deze routes/regio's. Check deze website voor tal van bruikbare details. 

Kunt u ons bijstaan met de routeopzet als ik al elders een camper heb geboekt?

Heel wat Australië-aanbieders doen zich voor als dé specialist maar daar is na boeking voor de klant/huurder erg weinig van te merken. Men heeft vaak niet meer dan een studiereis gemaakt lang geijkte hoogtepunten als Sydney, Uluru NP en Cairns/het Great Barrier Reef. Wij kennen zelfs aanbieders die zich voordoen als specialist maar die medewerkers in dienst hebben die nog nooit down under zijn geweest. Het logische gevolg is dan ook dat men niet bij machte is om een klant na boeking van een camper met een goede routeplanning bij te staan. Bij Australia Campers hebben de medewerkers zeer veel reiservaring in alle delen van het continent. Er is al dan niet met kinderen gereisd per o.a. auto/tent combinatie, campervan, bushcamper, motorhome, Hitop campervan en 4WD auto met off road campertrailer gedurende perioden van 6 weken tot een half jaar. Er is dus veel reiservaring aanwezig welke we graag uitdragen naar onze klandizie. 

We krijgen wekelijks via onze websites aanvragen van met name gezinnen die in Oz willen gaan reizen en ons hun routeschema toesturen en/of allerlei vragen hebben over campings, National Parks, bezienswaardigheden, etc. Daarbij blijkt dan dat men reeds elders een camper heeft vastgelegd. Vanzelfsprekend kunnen wij u dan niet verder helpen, u bent daar immers klant en u dient bij vragen over de route e.d. dan ook bij de aanbieder waarbij u de camper heeft vastgelegd te gaan informeren. Als blijkt dat deze aanbieder u niet of beperkt met de verdere invulling van uw trip kan bijstaan dan heeft u duidelijk een verkeerde keuze gemaakt om daar te boeken.