• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Australia Campers is in 2006 opgericht door Richard Haze. Voor de officiële oprichting uit was hij al jarenlang actief als presentator van infomiddagen over uiteenlopende delen van Australië welke hij uitvoerde voor diverse reisorganisaties zoals Australia Express en Wereldcontact Reizen. Zijn eerste bezoek aan Australie dateert van 1993 waarbij hij met zijn vrouw van het toen nog kleine Cairns naar Melbourne trok, per Holden Ute Campervan van Koala Campers, een bedrijf dat later is overgegaan in Britz. Vanaf 2002 is hij zich naast het geven van presentaties bezig gaan houden met camperhuur down under onder de naam Totally Campers. Deze bedrijfsnaam is in 2005 overgegaan naar voormalige Nederlanders woonachtig in Melbourne. Kort erna was de oprichting van Australia Campers onder de naam Discovery Campertours een feit. Met inmiddels 29 jaar ervaring achter de rug waarin hij een aantal keren maandenlang met zijn gezin in Australië heeft gereisd (in totaal 23 maanden) is Richard één van de meest ervaren specialisten van Nederland en die specialiteit heeft hij, met ondersteuning van enkele medewerkers in o.a. Sydney, ook uitgebreid naar het buitenland via een internationale 4WD site. Het off road rijden en reizen met kinderen is bij Australia Campers de absolute specialiteit.

Australia Campers is een aanbieder van huurcampers met afdelingen in Nederland en Australië en contactpersonen in Zwitserland en Frankrijk. Ons team heeft bij elkaar vele tienduizenden kilometers door Australië gereisd op diverse manieren: per Bushcamper, stationwagon met kampeeruitrusting, Holden Ute canopy, (eigen) 4WD auto met off road campertrailer en/of off road caravan, 5 persoons motorhome, Hitop campervan, 4WD auto met twee daktenten en buy back 4WD camper. Door regelmatig het continent te bereizen blijven we uitgebreide kennis opdoen en kunnen we u als reiziger goed bijstaan met de opzet van uw plannen om zo bij te dragen aan een leuke en geslaagde vakantie! 

Een 4WD is gewoonweg dé beste manier om het land mee te gaan bereizen. We houden van de uitgestrektheid van het binnenland en het rijden over dirt roads en tracks in nauwelijks bezochte National Parks. Op het terrein van 4WD camperhuur zijn we internationaal actief met klandizie uit vooral Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Singapore, de Verenigde Staten en Canada.  

Bij de toezending van de boekingsformulieren ontvangt u van ons een overzicht met allerlei tips aangaande de camperhuur. Gaat u een 2WD campertrip maken van Cairns naar Melbourne v.v. dan zult u in de begeleidende e-mail bij uw formulieren veel routetips vinden, dit beslaat ongeveer 7 x een A4. De feedback van onze klandizie laat zien dat dit bijzonder wordt gewaardeerd en velen gebruiken de tips als rode draad in hun routeplanning. Het betreft tips over oostelijk Australië die geen enkele andere aanbieder verstrekt, vooral voortkomend uit het feit dat elders de zeer uitgebreide en langdurige reiservaringen down under ontbreken. 

Heeft u een 4WD camper bij ons vastgelegd dan sturen we u na boeking een 3 pagina's tellend overzicht toe met nuttige tips over het rijden per 4WD, allen opgedaan tijdens eigen off road reizen, niet alleen in de uitgestrekte Outback of op het traject Perth-Broome-Darwin v.v. maar bijvoorbeeld ook aan de kust van New South Wales, in zuid Queensland, op het Eyre Peninsula en op Tasmanië.

Als u plannen heeft om samen met uw kinderen te gaan reizen in Australië, neem dan gerust contact met ons op. We hebben zelf heel wat keren het continent met kinderen bereisd in perioden variërend van enkele weken weken tot een half jaar, per 2WD maar vooral per 4WD. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Voor lange trips kunt u bij ons terecht voor een buy back camper d.w.z. het kopen van een camper met gegarandeerde terugkoopgarantie. Gaat u langer op weg dan 4 maanden dan is de aanschaf van zo'n zgn. guaranteed buy back camper te overwegen. Dit is meestal voordeliger dan wanneer u voor dezelfde lange periode een camper zou gaan huren.