• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

Camper kopen in Australie

Gaat u voor lange tijd door Australië op reis? Het kopen van een camper geeft u de beste prijs!

Als u van plan bent om maandenlang in Australië te gaan rondreizen dan is het kopen van een zgn. buy back camper een betere en goedkopere optie dan het voor een lange periode huren van een camper. Het kopen van een camper in Australië wordt aantrekkelijk als u minimaal 4 maanden gaat reizen. Heeft u een ruim budget dan raden wij de aanschaf van een 4WD camper (of 4WD auto) aan zodat u tijdens uw lange reis op vrijwel alle gewenste plekken kan komen i.t.t. wanneer u zou reizen per 2WD waarmee beperkt op onverharde wegen (alleen gravel roads) kan worden gereden. De aanschafprijzen beginnen vanaf AU$12500.00 (2WD Hitop campervan) en AU$24000.00 (4WD Bushcamper). 

Let op: over het algemeen worden te koop zijnde 2WD campers aangeboden vanuit Sydney. 4WD bushcampers zijn regelmatig verkrijgbaar in/vanuit Perth. Goed om te weten is dat dit laatste type zo’n 8 tot 9 maanden van tevoren is vergeven. Het heeft geen zin om enkele maanden voor uw vertrek naar een Bushcamper of andere 4WD camper te informeren. Hitop campervans (altijd en alleen in 2WD uitvoering) kunnen worden aangeboden vanuit de steden Cairns, Brisbane en Sydney. 

Goed om te weten is dat de lengte van uw reis niet van invloed is op de aanschafprijs. Of u nu bijvoorbeeld 4 maanden gaat reizen of een jaar, de aanschafprijs zal hetzelfde zijn wat meestal ook geldt voor de terugkoopprijs. Hoe langer u dus gaat reizen, hoe voordeliger het dus zal zijn om een camper in Australie te gaan kopen. Het prijsverschil met een gehuurde 4WD camper is aanzienlijk. Wilt u langer dan 1 jaar gebruik maken van een buy back camper dan dient u er rekening mee te houden dat dit van invloed is op de terugkoopprijs welke lager zal gaan uitvallen.     

De voordelen van het kopen van een camper via Australia Campers zijn:

  • niet ter plekke op zoek te hoeven gaan, een punt wat veel tijd kan kosten.
  • geen risico op de aanschaf van een camper met allerlei onzichtbare gebreken.
  • geen risico op de aanschaf van een camper waarop nog allerlei boetes uitstaan.
  • geen geregel rondom de overschrijving, registratie, keuring en verzekering, dit kost normaal al gauw 2 dagen van uw tijd.
  • als u de camper aan het einde van uw verblijf wilt verkopen dan hoeft u er niet eindeloos mee te leuren en/of dagenlang op een automarkt te gaan staan.
  • eenvoudig in te leveren op een vooraf besproken locatie waarbij u bij een onbeschadigde camper tenminste 50% van de aanschafprijs krijgt geretourneerd.

Landcruiser Workmate for sale Australia