• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

Camper kopen in Australie

Gaat u voor lange tijd door Australië op reis? Het kopen van een camper geeft u de beste prijs!

Let op: zolang er geen datum is bekendgemaakt waarop de Australische grens weer zal opengaan kunt u bij ons niet terecht voor het kopen van een camper.

Als u van plan bent om maandenlang in Australië te gaan rondreizen dan kan het kopen van een zgn. buy back camper een betere en goedkopere optie zijn dan het voor een lange periode huren van een camper. Het kopen van een camper in Australië wordt aantrekkelijk als u minimaal 4 tot 5 maanden gaat reizen. Heeft u een ruim budget dan raden wij de aanschaf van een 4WD camper aan zodat u tijdens uw lange reis op vrijwel alle gewenste plekken kunt komen i.t.t. wanneer u zou reizen per 2WD waarmee beperkt op onverharde wegen (alleen gravel roads) kan worden gereden. De aanschafprijzen beginnen vanaf AU$12,500.00 (oude 2WD Hitop campervan van het bouwjaar 2001 met veel kilometers op de teller) en AU$24,000.00 (4WD Bushcamper van het bouwjaar 2010), beiden zijn geschikt voor 2 volwassenen en een kind van 4 tot ongeveer 10 jaar oud. Denkt u aan een grote 4 persoons motorhome, houd dan rekening met een aanschafprijs van minimaal AU$69,000.00 (model van het bouwjaar 2010).   

Let op: over het algemeen worden te koop zijnde 2WD campers aangeboden vanuit Cairns, Perth of Sydney. 4WD Bushcampers zijn alleen verkrijgbaar in Perth. Goed om te weten is dat dit laatste type zo’n 6 tot 7 maanden van tevoren is vergeven. Het heeft geen zin om pas enkele maanden voor uw vertrek naar een Bushcamper of andere 4WD camper te informeren. 

Weet dat de lengte van uw reis niet van invloed is op de aanschafprijs. Of u nu bijvoorbeeld 4 maanden gaat reizen of een jaar, de aanschafprijs zal hetzelfde zijn wat meestal ook geldt voor de terugkoopprijs. Hoe langer u dus gaat reizen, hoe voordeliger het zal zijn om een camper in Australie te gaan kopen. Vooral het prijsverschil met een huur 4WD camper kan aanzienlijk zijn. Wilt u langer dan een jaar gebruik maken van een buy back camper dan dient u er rekening mee te houden dat dit van invloed is op de terugkoopprijs welke lager zal gaan uitvallen.     

De voordelen van het kopen van een camper via Australia Campers zijn:

  • niet ter plekke op zoek te hoeven gaan, iets wat veel tijd kan kosten.
  • geen risico op de aanschaf van een camper met allerlei onzichtbare gebreken.
  • geen risico op de aanschaf van een camper waarop nog allerlei boetes uitstaan.
  • geen geregel rondom de overschrijving, registratie, keuring en verzekering, dit kost normaal al gauw 2 dagen van uw tijd.
  • als u de camper aan het einde van uw verblijf wilt verkopen dan hoeft u er niet eindeloos mee te leuren en/of dagenlang op een automarkt te gaan staan.
  • eenvoudig in te leveren op een vooraf besproken locatie waarbij u bij een onbeschadigde camper tenminste 50% van de aanschafprijs krijgt geretourneerd.

Landcruiser Workmate for sale Australia